Luxe design meubels op maat

Achter de meubelmakerij van EindeloosDesign gaat een stuk historie en filosofie schuil van de drijvende kracht Gerrit Kamstra. Vanuit zijn Friese eigenzinnigheid heeft hij een aantal jaren geleden besloten om op ambachtelijke wijze zelf design meubels op maat te gaan ontwerpen en maken.

“Ik zocht zelf een mooi design meubel op maat met specifieke eisen, maar de keuze en vooral de kwaliteit viel me tegen. Seriematig gemaakte meubels van spaanplaat met een dun laagje fineer met een flink prijskaartje.”

Vanuit de filosofie dat het “anders kan” is Gerrit Kamstra begonnen met het vervaardigen van design meubels op maat met een eigen sfeer en die een pronkstuk vormen in ieder interieur.

Onconventioneel ontwerp

De meubels worden volledig met de hand gemaakt in eigen beheer en werkplaats. De basis van een meubel moet degelijk een sterk zijn, als een huis of in het Fries: “Stean as in hûs”.
Door onze manier van produceren zijn meubels stugger en robuuster dan een doorsnee, machinaal gebouwd productiemeubel.

Het onderscheidend vermogen van de meubels van Eindeloos Design bestaat uit:

  • Handgemaakt en zeer sterk verlijmd en geschroefd frame
  • Visueel één meubel (geen naden en kieren)
  • Iedere kleur en afwerking is mogelijk

Afwerking

De manier waarop onze meubels worden afgewerkt is anders dan in massa geproduceerde meubels. Het verschil? De meubels worden twee maal gespoten en tussentijds wordt er geschuurd om een super strakke en gladde finish te krijgen. Bovendien is het spuitwerk naadloos, waarmee het meubel een extra luxe uitstraling krijgt.

Voor het hang- en sluitwerk wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige merken, waaronder Blum.

Specialisatie

Niets is onmogelijk wanneer het gaat om maatwerk, maar om een indruk te geven van wat mogelijk is volgt hieronder een opsomming met voorbeelden:

  • Tafels (verschillende bladen of frames (RVS, hout, enz.)
  • Dressoirs (staand of zwevend tot 4 meter hoog)
  • TV kasten (integratie van video- en/of audioaparatuur)
  • Kasten