Ambachtelijke werkwijze van Eindeloos Design

Stap voor stap naar een uniek meubel

Eindeloos Design kent zijn oorsprong vanuit het persoonlijk plezier van Gerrit Kamstra: het zelf ontwerpen en maken van design meubels op maat.

Het is heerlijk om in je eigen werkplaats zelf te zagen, schuren, frezen. De radio aan en echt iets moois te maken voor mensen.

“Ik zocht zelf een mooi meubel op maat maar vond niet iets dat aan mijn eisen voldeed, niet qua maatvoering, maar ook niet qua degelijkheid. Het viel me op dat vele dure seriematige meubels meestal uit spaanplaat waren gemaakt met een dun fineer laagje. Dat zinde mij niet.”, aldus Gerrit Kamstra.

Veel betalen voor een seriematig meubel, van een duur merk en vaak van bedenkelijke kwaliteit.

De benadering van Eindeloos Design is dan ook dat ieder meubelstuk eigenlijk uniek moet zijn en een persoonlijke keuze is geweest van de klant. En dat moet je terugzien in het eindresultaat. Strak en degelijk en met een handgemaakt karakter.

Het proces van ontwerp tot vervaardiging bestaat uit een aantal eenvoudige stappen die een eigen meubel tot doel hebben. Tevredenheid van beide partijen staat voorop.

 

Fase 1: Ontwerp

Het ontwerpen van een meubel begint vaak al in het hoofd of met een ruwe schets op papier. Vervolgens wordt dit ontwerp omgezet tot het meubelstuk van uw dromen. Of zijn er achteraf toch kleine dingen die u liever anders had gedaan? Wij kiezen daarom voor een tussenstap waarbij er eerst een 3D-weergave wordt gemaakt van het meubel, eventueel in de setting waarin deze komt te staan of te hangen.

De voordelen van een 3D-tekening zijn dat u in één oogopslag ziet of het zo zal worden als u in gedachten heeft. Te groot of te klein? Kleur, vorm of indeling niet helemaal naar wens? Voordat er wordt begonnen met het vervaardigen van het meubelstuk weet u wat u kunt verwachten.

 

 

Fase 2: Vervaardiging

Aan de hand van de 3D-tekening kan er nu worden gestart met de vervaardiging van het meubelstuk. Dit wordt in eigen beheer en werkplaats gedaan op ambachtelijke wijze, waarbij enkel gebruik wordt gemaakt van kwaliteitsmaterialen. Meubels worden dan ook vervaardigt uit MDF, of een andere houtsoort, om een stevig en robuust framewerk te kunnen garanderen dat de tand des tijds zal doorstaan. In het geval van een gesloten kast zal er na afwerking van het frame worden begonnen met het inmeten van deuren en laden.

Voor het spuitwerk van het meubel kan er worden gekozen uit alle mogelijke RAL-kleuren. De finish kan naar wens in mat- of hoogglans. Uiteraard is er ook de keuze om deuren en laden in kleur en afwerking van elkaar te laten verschillen.

 

 

Fase 3: Details

Een ambachtelijk meubel dat naar eigen wens is vormgegeven heeft een eigen emotie, beleving en sfeer. Details zijn daarbij van belang om het meubel nét dat stukje flair te geven dat een standaardmeubel niet bezit. Meubels die in serie worden geproduceerd zijn vaak fragieler van constructie en naden zijn zichtbaar. Wij maken meubels zo dat naden niet zichtbaar zijn en construeren deze zo dat vervorming geen kans maakt. Eén blok robuustheid!

Ook als het gaat om het gebruik van hang- en sluitwerk worden er geen concessies gedaan. Bij een robuust meubel hoort idem hang- en sluitwerk dat jaren later nog steeds zo open en dicht gaat als bij de eerste keer.

 

 

Fase 4: Uniek meubel

Het ontwerp… de vervaardiging… details en uiteindelijk het eindproduct. Dit is uw unieke meubelstuk dat met veel liefde en zorg is vervaardigd. Door u bij iedere stap te betrekken werkt u in feite mee aan uw eigen meubel. Dat is iets heel anders dan bij een willekeurige meubelzaak binnenstappen en iets uitkiezen dat gemaakt is voor iedereen. Het is iets van uzelf geworden en bevat dan ook uw karakter en gevoel van beleven.